hmerologia

Ένας από του καλύτερους τρόπους προβολής για την προβολή και τη διαφήμηση μιας επιχείρησής ή της δραστηριότητας ενός συλλόγου είναι η εκτύπωση και η διανομή διαφημιστικών ημερολόγιων Στο site της εταιρίας TYPOCARD θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους ημερολογίων. ΑΝ όμως δεν καταφέρετε να βρείτε τα διαφημιστικά ημερολόγια που έχετε φανταστεί μπορεί να τα εκτυπώσει και να τα κατασκευάσει ειδικά για εσάς.

Όλα είναι μάρκετινγ...

Οτιδήποτε κάνετε για την επιχείρησή σας τροφοδοτεί το μηχανισμό και τη διαδικασία του μάρκετινγκ. Δυστυχώς πολλοί επιχειρηματίες μερικές φορές κάνουν τη διαδικασία περισσότερο δύσκολη και πολύπλοκη απ’ ότι χρειάζεται ή αποτυγχάνουν από έλλειψη συνέπειας και σταθερότητας.
Το μάρκετινγκ δεν δημιουργεί την πώληση αλλά διευκολύνει την πώληση.
Είναι ανάγκη να ανακαλύψετε τι είναι χρήσιμο και τι ενδιαφέρει τους πελάτες σας και να βρείτε τρόπους να τους το προσφέρετε με σκοπό να δημιουργήσετε μαι σχέση μαζί τους.
Από τη στιγμή που θα έρθετε σε επαφή για πρώτη φορά με τους πελάτες σας με οποιοδήποτε μέσο μάρκετινγκ είτε αυτό είναι η ιστοσελίδα σας, μια διαφήμιση ή μια τηλεφωνική κλήση, έχετε ενεργοποιήσει το μηχανισμό του μάρκετινγκ.
marketing Ο τρόπος που θα ακολουθήσετε μετά την πρώτη επαφή θα δημιουργήσει ή θα καταστρέψει τη σχέση με τον πελάτη σας.
Οι πελάτες σας δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε χρειάζεται να διαβάσουν τις σκέψεις σας. Αν αποτύχετε να επικοινωνήσετε σωστά μαζί τους θα προτιμήσουν να συνεργαστούν με κάποιον άλλο που τους προσφέρει το είδος και τον τρόπο της επικοινωνίας που επιθυμούν και δεν τους αφήνουν να κάνουν υποθέσεις.

Αυτή την εβδομάδα είδα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στην τοπική εφημερίδα και αφορούσε τα εγκαίνια ενός νέου εστιατορίου.
Η διαφημιστική καταχώρηση ήταν σχεδιασμένη όμορφα και υπήρχαν επιλογές από το μενού μαζί με τις αντίστοιχες τιμές. Αυτή η διαφήμιση σχεδόν με έπεισε να επισκεφθώ το εστιατόριο και να δοκιμάσω την κουζίνα του.
Το μόνο που με εμπόδιζε είναι ότι στη διαφήμιση δεν αναφερόταν πουθενά που βρίσκεται το εστιατόριο! Ήταν μια αποτυχημένη διαφήμιση αφού δεν υπήρχε καμία αναφορά για το πώς θα βρει κάποιος αυτό το εστιατόριο, ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο ούτε email, τίποτα.
Ήταν ένα τραγικό λάθος.
Θα μπορούσε όμως να υπάρχει μια στρατηγική πίσω από αυτή την κίνηση.
Αν για παράδειγμα ανέφεραν ότι για την ώρα εξυπηρετούν μόνο όσους έχουν τη διάθεση να ψάξουν πληροφορίες για να βρουν που είναι το εστιατόριο σαν ένα παιχνίδι “χαμένου θησαυρού” και αν είναι από τους πρώτους 50 πελάτες, για παράδειγμα, και έχουν μαζί τους το απόκομμα αυτής της καταχώρησης, το φαγητό τους θα ήταν δωρεάν.
Αν ακολουθούσαν αυτή την τακτική δεν συμφωνείτε ότι θα δημιουργούσαν εντύπωση; Φυσικά δεν ήταν αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης διαφήμισης απλά παίρνω αφορμή από αυτή και βάζω τη φαντασία μου να δουλέψει.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σημασία το μέσο που θα χρησιμοποιήσετε αυτό που έχει σημασία είναι να το χρησιμοποιείστε σωστά για να δημιουργήσετε την εντύπωση που θέλετε και που θα βοηθήσει την επιχείρησή σας.

Μερικά παραδείγματα ενεργειών προώθησης που μπορεί να μην λειτουργήσουν:
1) Έντυπη διαφήμιση χωρίς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ή που να ζητούν από τον αναγνώστη να δράσει με κάποιο τρόπο.
2) Διαφημιστικές επιστολές που είναι ασαφείς ή παραπλανητικές.
3) Τηλεμάρκετινγκ σε λανθασμένη χρονική στιγμή.
4) Σεμινάρια και παρουσιάσεις που δεν προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες.
5) Προσφορές που δεν μπορείτε να καλύψετε.
6) Δημόσιες σχέσεις από λάθος πρόσωπα.
7) Εξυπηρέτηση πελατών που δεν είναι αποτελεσματική.
8) Ιστοσελίδες που δημιουργούν αρνητική διάθεση στον επισκέπτη με ενοχλητικά παράθυρα pοp-up.

marketing Όλες οι παραπάνω ενέργειες αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορεί να αποτελέσουν ευκαιρίες για την επιχείρησή σας. Αλλά αν δεν εκτελεστούν σωστά μπορεί να αποβούν μοιραίες.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εκτέλεση των προωθητικών ενεργειών σας και ανακαλύψτε πιθανά κενά που πρέπει να καλύψετε.
Υπάρχουν γύρω σας πελάτες που θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας, απλά χρειάζεται να τους προσεγγίσετε σωστά και αυτό που πρέπει να σας απασχολεί είναι πώς θα το κάνετε.

Ένα διαφημιστικο ημερολογιο, θα σας εξασφαλίζει ολοκληρωμένη καθημερινή προβολή της επιχείρησής ή του συλλόγου σας με τον πιο οικονομικό τρόπο. Το πιο χρήσιμο δώρο στους συνεργάτες και τους φίλους σας για το νέο έτος είναι ένα ημερολογιο.