Μια ακόμα χριστουγεννιάτικη ιστορία

Δεν ήταν μια η φορά, ούτε πολύς ο καιρός που ένα αγόρι κι ένα κορίτσι συναντήθηκαν στην πανσέληνο του καλοκαιριού. Αγκαλιάστηκαν με τη γλυκύτητα μιας γενέθλιας τούρτας πασπαλισμένης με καρύδια και με την αμηχανία ενός χειροκροτήματος σε υπαίθρια παράσταση επιθεώρησης. Το καλοκαίρι χαιρέτησε ευγενικά κι έφυγε πετώντας στην ανακύκλωση άδεια κουτιά μπύρας και στροβιλίζοντας τους βασιλικούς της βεράντας. Αλλά δεν ήταν ακόμα Χριστούγεννα.

Μια Ακομα Χριστουγεννιατικη Ιστορια Χριστουγεννιατικες Ιστοριες

Το φθινόπωρο ακούμπησε τυχαία τα πόδια τους στην πέμπτη σειρά καθισμάτων με την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου να παίζει νοσταλγικά στη μεγάλη οθόνη. ‘Ύστερα, έσκυψε πάνω τους μυρίζοντας μια χούφτα άμμο πλάι στα αρμυρίκια ενός εγκαταλελειμμένου επαρχιακού σταθμού. Μαγνήτισε τα βλέμματά τους ρίχνοντας όλο το διακριτικό του φως πάνω στη θάλασσα και τους ατέλειωτους ελαιώνες. Πριν φύγει, το φθινόπωρο χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μα δεν του άνοιξε κανείς. Αλλά και πάλι δεν ήταν Χριστούγεννα.

Ο χειμώνας βρήκε την κουβέρτα που έψαχνε το αγόρι και απείλησε με σκόνη τα ξέστρωτα πλακάκια στο σαλόνι του κοριτσιού. ‘Ήπιε σκέτη βότκα από ένα μπουκάλι ξεχασμένο στην κατάψυξη και μέτρησε τα λιγοστά φύλλα που απέμειναν στο ημερολόγιο. Στόλισε με λαμπιόνια τα δέντρα και ντύθηκε με χριστουγεννιάτικες στολές από νωρίς. Δεν τους μίλησε όμως. Κρατούσε στα χέρια του και το τέλος αυτού του χρόνου και την αρχή του επόμενου, σαν τον θεό Ιανό των Ρωμαίων, και δεν τους είπε ούτε κουβέντα. Και τώρα, ήταν Χριστούγεννα.

Μια Χριστουγεννιατικη Ιστορια Χριστουγεννιατικη Ιστορια

Το κορίτσι κάθισε στον καναπέ και σημείωσε δυο ερωτήσεις για μια συνέντευξη που θα έπαιρνε, σηκώθηκε, διάλεξε το καλύτερο από τα δύο πρόσωπα που διέθετε, ίσιωσε τα μαλλιά του όπως άρεσαν στο αγόρι και πήγε στο ρεβεγιόν. Το αγόρι έκλεισε τη συνέντευξη κάποιου επιτυχημένου που ακουγόταν απ’ τα ηχεία, επανέλαβε μια φράση στα ισπανικά για να τη θυμάται, σήκωσε το σακίδιό του, ίσιωσε πάνω του το πουκάμισο που του χάρισε το κορίτσι και πήγε στο αεροδρόμιο. Κι ήταν ακόμα Χριστούγεννα.

H O M E